Ingeborg Sonnemans - sukhasana
Ingeborg Sonnemans-Garudasana

Ingeborg Sonnemans

Allround Schoonheidsspecialiste & Huidtherapeut

Waarom doe jij yoga?

Omdat ik gevoelig ben voor werkdruk en stress ben ik gestart met yoga, als oplaadmoment voor mezelf. Al jaren speelt chronische hyperventilatie een grote rol in mijn leven, dit heeft onder andere te maken met het negeren/onderdrukken van stress gerelateerde klachten.

Door yoga heb ik geleerd bewust te luisteren naar mijn lichaam, en aan te voelen wat ik nodig heb.

Daarnaast heeft yoga mij veel zelfacceptatie en nieuwe inzichten gebracht.

Het heeft even geduurd maar inmiddels heeft de focus op ademhaling tijdens yoga, een hele goede invloed op mijn eigen ademhaling.

Al met al heeft yoga er voor gezorgd om veel dichter bij mezelf te blijven. En dat voelt als een opluchting!

Welke yogahouding doe jij het liefst?

Mijn favoriete houding na een reeks yoga houdingen is de kindhouding. Deze zorgt ervoor dat je ademhaling en hartslag weer tot rust komt en je kunt opladen voor de rest wat nog komen gaat in je practice. Daarnaast kun je in deze houding erg goed ontspannen vind ik.

Ook de vooroverbuigingen zijn een van mijn favoriete houdingen. Dit doet mijn rug en nek ontzettend goed. Dit zijn plekken waar vaak onbewust spanning zit.

Wat is jouw meest uitdagende yogahouding?

De meest uitdagende houdingen vind ik nog altijd de balanshoudingen zoals de halve maan. Ook de houdingen waar veel kracht voor nodig is, zoals de boot, zijn voor mij nog altijd een uitdaging. Maar daar hou ik van!

Wil jij ook in de picture? Mail ons op info@yogaweert.nl.

error: Content is protected !!