Monique Vermeulen

Mijn naam is Monique Vermeulen. In juli 2021 heb ik het diploma tot Yin Yoga docent behaald en met veel liefde geef ik yogalessen bij Yoga Weert.
.
Mijn achtergrond ligt in de psychologie. Vanuit wijkteams en gemeenten heb ik mensen gecoacht richting werk en gezinnen begeleid met diverse hulpvragen. Na de geboorte van mijn tweede kindje ben ik meer rust en verdieping gaan zoeken. Ik ben gestart met de opleiding tot yin yoga docent en ik volg een opleiding tot holistisch kindertherapeut. Twee prachtige opleidingen waarvan ik blij ben dat deze op mijn pad zijn gekomen.
.
Yoga heeft voor mij vaker helend gewerkt. Ik ben iemand die veel in het hoofd zit en onrustige en onzekere gevoelens kan ervaren. Juist door met yoga bewust mijn lichaam te voelen merk ik dat ik dingen los kan laten en dat energie weer gaat stromen.

Yoga geeft me rust en haalt me uit mijn hoofd. Yoga laat me bewust mijn lichaam voelen, laat me voelen waar de spanningen zitten en helpt me te focussen en los te laten.
Mijn lessen
Als docent op de yogamat wil ik de Yin kant in mezelf omarmen en anderen laten ervaren en voelen dat ze dit ook mogen. Als tegenhanger van de prestatiegerichte Yang kant in onze maatschappij en het gevoel almaar meer te moeten. Het is ok als iets even niet lukt en alle gevoelens en onzekerheden mogen er zijn. Juist op de rustmomenten, de yin momenten, de momenten dat we ons terugtrekken, kunnen we persoonlijk groeien.
.
Door yin yoga te geven wil ik bijdragen aan meer rust en meer lichaamsbewustzijn. Ik geloof dat ons lichaam ons veel te vertellen heeft. Het is belangrijk om naar de signalen die het ons geeft te luisteren. In mijn Yin lessen wil ik mensen dit laten ervaren. Ik wil mensen uitnodigen om op de mat bewust hun lichaam te voelen en alles er te laten zijn.
Monique geeft op dit moment geen vaste lessen maar zal waar nodig als invaldocent lessen verzorgen.

Opleiding

  • 200 uurs Yin Yoga Teacher Training (De Nieuwe Yogaschool, 2020-2021)