Gerry Hendrikx

Yogadocente & Personal Trainer

Waarom doe jij yoga?

Er was een moment in mijn leven dat ik heel moe was en veel in mijn hoofd zat. Door yoga te gaan doen ben ik mij veel bewuster geworden van mijn lichaam (via yogahoudingen) en mijn geest, waarbij de ademhaling de verbindende brug is. Door yoga kon ik afdalen naar mijn (buik-)gevoel en leerde ik naar mijn lichaam te luisteren. Te luisteren naar wat mijn lichaam nodig had en niet meer over mijn grenzen te gaan.

Mijn yogamat is de metafoor van mijn dagelijkse leven.

Yoga stopt voor mij niet als ik van de mat afstap.

Ik heb geleerd door te blijven ademen, ook tijdens moeilijke momenten. Yoga heeft mij veel meer inzicht, balans, kracht en energie gegeven.

Welke yogahouding doe jij het liefst?

Inmiddels zijn er heel veel yogahoudingen die ik graag doe. Ik vind het heerlijk om mij terug te trekken in de schildpadhouding, of de energiedoorstroming te voelen in Savasana of juist een hele krachtige, stoere houding te doen zoals de Krijger II/Virabhadrasana B (bovenste foto).

De Krijger II was in eerste instantie niet mijn favoriet, maar is het wel geworden door beoefening. Daar waar ik de meeste weerstand voel, ervaar ik uiteindelijk ook de meeste ruimte. Ik vind inmiddels goed de balans, het midden, in de houding, de krachtige benen, de ontspannenheid in de schouders met krachtig gestrekte armen. De houding straalt veel kracht uit en geeft ook veel kracht (ook naast mijn yogamat!).

Wat is jouw meest uitdagende houding?

De meest uitdagende houdingen zijn voor mij de balanshoudingen, met name de Halve maan/Ardha Chandrasana of de Krijger III/ Virabhadrasana C (onderste foto).

Bij deze balanshouding kan ik goed voelen hoe ik in mijn vel zit. De ene keer vind ik heel snel mijn balans (meestal als ik deze houding thuis uitvoer en goed kan focussen!) en soms lukt het niet. Ik merk dat ik tijdens een yogales mij soms laat afleiden en te weinig focus houd op mijn eigen beoefening. En soms zit ik teveel in mijn hoofd, waardoor ik niet goed kan gronden en te weinig bekkenkracht/stabiliteit ervaar.

Waarom ben je yogales gaan geven?

Door het (achtvoudige) yogapad te volgen is mijn leefstijl comfortabeler geworden en ben ik nog bewuster gaan leven. Ik voel me krachtiger, energieker en ik ben meer in balans. Ik ervaar meer ruimte in mijn lichaam dat mij meer rust en ook inzichten geeft. En deze yogabeleving wil ik graag met anderen delen.

Wil jij ook in de picture? Mail ons op info@yogaweert.nl.

error: Content is protected !!