LAURA COUMANS

Thema’s als filosofie en bezinning hebben altijd mijn interesse gehad. Daarom ging ik ooit filosofie studeren en heb ik me via zelfstudie jarenlang verdiept in Oosterse filosofie. Leren met het hoofd is echter niet hetzelfde als ervaren. Mijn eerste yogales heb ik gevolgd in 2006 en het was liefde op het eerste gezicht. Daarna volgden jaren van vooral veel zelf yoga beoefenen, lessen volgen in hatha yoga en kundalini yoga. Ik voelde dat yoga heel goed was voor mij en in 2018 startte ik met een vierjarige opleiding tot integraal yogadocent, om mij verder te verdiepen in de yoga.

Tijdens de yogaopleiding ervaarde dat ik niet goed geaard was en via beoefening voelde ik de connectie met mijn lichaam, de aarde en de natuur groeien. Ook leerde ik veel over het menselijk lichaam en dat bracht mij ook in gedachten terug bij mijn lichaam. Ik ontdekte dat abstracte concepten als eenheid en verandering juist ook in de menselijke natuur terug te vinden zijn. Yoga is voor mij thuiskomen in mijn lichaam, thuiskomen in de wereld, thuiskomen in het moment. Het brengt mij heel veel en dat gun ik iedereen.

“Alles begint bij beginnen.” – Dorothee Loorbach

Hoewel mijn diploma in zicht is, sta ik voor mijn gevoel nog aan het begin van mijn yogareis. Ik kijk ernaar uit om te blijven ontdekken hoe ik yoga kan integreren in mijn leven en op welke wijze ik het door mag geven. Zo heb ik nu de interesse om me verder te verdiepen in Yoga en Dans, klank & hoe yoga een rol kan spelen bij traumaverwerking. Tegelijkertijd voel ik duidelijk dat het moment is aangebroken om ervaring op te doen in de praktijk, als yogadocent. Ondanks veel ervaring met lesgeven als NT2 docent en vrijwilligerstrainer, vind ik dat behoorlijk spannend.

Opleiding

  • Opleiding tot Integraal Yogadocent (Yogaroots Parkstad, 2018-2023)
  • Bijscholing Yoga en Dans (2022)